ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Ide írhatsz...

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

A világnap alkalmából iskolánk 2022. október 03-án kisállat-kiállítást rendezett, ahol kistermetű kutyusokat, cicákat, nyuszikat, hörcsögöket, madarakat tekinthetek meg az érdeklődők. Köszönjük minden állatot behozó tanulónak és szülőnek az együttműködést.

A kiállítással párhuzamosan a Babák Menedék Állatmentő Alapítvány munkatársai tartottak két előadást a tanulóknak a felelős állattartás, az állatkínzás, az állatvédelem, az ivartalanítás témakörében, ami nagyon érdekesnek és hasznosnak bizonyult. A gyerekek nagyon aktívak, okosak és tájékozottak voltak. Szájtátva hallgatták a két mentett kiskutya Sámli és Dorka történetét. Köszönjük az Alapítvány tagjainak az értékes és színvonalas foglalkozásokat.