Fenntarthatósági Témahét

2023.

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT a Vasvár Úti Általános Iskolában

Április 24-28-ig tartott az idén a Fenntarthatósági Témahét. Mi már 17-én elkezdtük, hiszen elsős tanulóink elültették saját osztályuk fáját, melyet 8 éven át fognak gondozni, nevelgetni, illetve Ózd város faültetési "akciójához" is becsatlakoztunk.

Bízunk benne, hogy ez a projektünk klímavédelmi szemléletformálásként eléri célját, és a környezetvédelem fontossá válik tanulóinknak.

Osztályterem takarítást végzett az iskola minden osztálya, letörölgették a padokat, székeket, polcokat, sőt volt, ahol falat is festettek.

Föld Napjára dekorációt készítettek az osztályterem ajtajára és a termekben is. Csodaszép és ötletes megoldások születtek, eredményhirdetés a jövő héten!

Április 24-én a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható táplálkozás témájában foglalkozást tartott a tanulóknak, ahol textilzacskót kaptak a gyerekek és saját elképzelésük alapján ki is dekorálhatták.

Megtekintettük Áder János rendezvénynyitó óráját.

Az iskola előtti területen , amit jelképesen "örökbe fogadtunk", madárodút, sünodút helyeztünk ki a szülők segítségével és folyamatban van a méhecskehotel is.

A TeSzedd akció keretében mindkét iskolaépület környékét megtisztítottuk a szeméttől.

A "Fenntarthatósági nap az NFÉ-ben!"🌳🌿🌱 elnevezésű programon is részt vettünk, melyet a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark szervezett meg. Itt Ádám László ménesgazda előadását hallgatták meg diákjaink, majd a Csillagfürt EGYMI kertészszakos hallgatói által előkészített virágágyásokba, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a József Attila Gimnázium Ózd diákjaival együtt elültették a kertésznövendékek által nevelgetett virágpalántákat és a Joli Virágbolt által felajánlott levendula töveket. 🌱🌷

De! Még nincs vége! Hiszen az online órákat, fenntarthatósággal kapcsolatos órákat a jövő héten is folytatjuk, illetve a Fenntarthatósági Kutatásba bekapcsolódunk, hiszen a közös jövőnkért nem csak egy héten át, hanem mindig tennünk kell!