Állatvédelmi Témahét 

2022

Ide írhatsz...

Iskolánk a nagy örömmel csatlakozott az idén először megrendezésre kerülő Állatvédelmi

Témahéthez. A témahét során 25 osztály kapott kedvet a témához, így jóval több gyerek és
pedagógus foglalkozott a témával, mint amennyivel eredetileg regisztráltunk.
Az online videók megnézése volt a legnépszerűbb, az alsósok és felsősök egyaránt találtak nekik tetsző előadást, előadásokat. Szerencsére sok-sok számukra ismert dolog elhangzott a videókban és ezáltal megerősítést nyert. Persze rengeteg új információt is szereztek a gyerekek, nagyon népszerű volt a lovak testfelépítését bemutató videó is.

Több osztályban sikerült az óraterveket megvalósítani: a tanulók gondolattérképeket készítettek, közmondásokat, szólásokat egészítettek ki és játszották el. 

Hirdettünk állateledel-gyűjtést a közelben lévő menhely számára. A gyerekek és az iskola dolgozói 40 db macskaeledelt és 37 db kutyaeledelt gyűjtöttek. Takarókat, plédeket és ágyneműket is adományoztak az állatok számára. A képeken látható, hogy az adomány célba érkezett.

Nem feledkeztünk meg a környezetünkben, vadon élő állatokról sem. Madárodú , illetve madáretetők készítésével(!) és az etetők feltöltésével gondoskodunk a madarak téli etetéséről. Az etetők elkészítésben nagy segítségünkre voltak a szülők és iskolánk karbantartói is. 

Az alsó tagozatos tanulóknak rajzpályázatot, a felső tagozatosoknak fotópályázatot hirdettünk Az állatok védelme címmel. Több, mint 50 rajz és fotó érkezett. A nyerteset oklevéllel és tárgyi jutalommal is elismertük, amihez az iskola alapítványa nyújtott anyagi támogatást.

Csatolok néhány képet a helyezettek munkáiról:

3. kép: Utcáról mentett Boci cica a gazdájával, Nórával.

Örülünk a Témahétnek, a gyerekek és a pedagógusok is sok élménnyel gazdagodtak. Jövőre mindenképpen szeretnénk ismét az állatok védelmével foglalkozni és aktívan részt venni a programokban, akciókban.

Ózd, 2023. 01. 08.

Maruzsi Henrietta

szaktanár, ökoiskolai koordinátor